Väčšina Nemcov sa bojí migrantov, teroristických útokov a politických radikálov

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 18:12 • 2 min
Väčšina Nemcov sa bojí migrantov, teroristických útokov a politických radikálov

BERLÍN - Teroristické útoky, politický extrémizmus a obavy v súvislosti s migrantmi sú na čele zoznamu vecí, ktorých sa Nemci obávajú najviac. Výročný prieskum, ktorý dnes zverejnili v Berlíne, navyše ukázal, že terorizmus sa vrátil na prvé miesto zoznamu prvýkrát za 25 rokov, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Takmer tri štvrtiny (73 percent) opýtaných Nemcov sa boja terorizmu, vyplýva z prieskumu poisťovne R+V. V roku 2015 bol terorizmus na zozname až na tretom mieste. Radikálne politické názory a sociálne napätie v súvislosti s migráciou spomenulo v prieskume 68 a 67 percent opýtaných.

 

Uvedený zoznam obáv odráža politickú situáciu po rade teroristických útokov v Európe. Viac ako 30 ľudí bolo zabitých pri útokoch na letisku a stanici metra v marci v Bruseli. Štyri mesiace predtým zabili teroristi v Paríži 130 ľudí.

 

Hromadné sexuálne napadnutia pri hlavnej železničnej stanici v Kolíne nad Rýnom na Silvestra, po ktorých bola väčšina podozrivých charakterizovaná ako muži severoafrického či arabského pôvodu, pridali k obavám z imigrantov.

 

Väčšina respondentov - 66 percent - uviedla, že nemecké orgány sú zaplavené prílevom utečencov. Myslí si to o 16 percent opýtaných viac ako pred rokom. Takzvaný "index strachu", ktorý ukazuje priemernú úroveň strachu v populácii, vzrástol v porovnaní s minulým rokom o desať percent na 49 percent.

 

Poisťovňa R+V uskutočňuje takýto prieskum od roku 1992. Tohtoročný prieskum sa uskutočnil v dňoch 8. apríla až 20. mája a odpovedalo v ňom 2400 Nemcov. Mnohí respondenti mali na mysli hrozbu skupiny Islamský štát, keď hovorili o strachu z politického extrémizmu, dodala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies