Väčšina Nemcov považuje svoju vlasť za imigračnú krajinu

NETKY.SK • 24 September 2015, 12:29 • 2 min
Väčšina Nemcov považuje svoju vlasť za imigračnú krajinu

BERLÍN - Dvaja z troch Nemcov považujú svoju vlasť za imigračnú krajinu. Vyplýva to z dnes zverejneného prieskumu inštitútom YouGov na vzorke 1171 občanov Nemecka, o ktorom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

S týmto tvrdením "plne súhlasí" 30 percent, "skôr súhlasí" 38 percent opýtaných. Pod 14 percent opýtaných s ním "skôr nesúhlasí", resp. "vôbec nesúhlasí". Štyri percentá opýtaných sa nevyjadrili. S najširším súhlasom (79 percent) sa téza o Nemecku ako imigračnej krajine stretla vo vekovej skupine od 18 do 24 rokov, nanižší je u mužov vo veku od 45 do 54 rokov (62 percent).

 

O tom, či je Nemecko imigračnou krajinou, sa viedli na domácej politickej scéne dlhé roky búrlivé diskusie. Najväčší problém stotožniť sa s tým mali a stále majú najmä kresťanskí demokrati, píše agentúra DPA. Vzhľadom na rýchlo rastúci počet utečencov v Nemecku sa však aj v ich radoch množia hlasy za prijatie imigračného zákona.

 

Prieskumu inštitútu YouGov, uskutočnený v dňoch 18.-22. septembra, sa tiež týkal aj inej dlho diskutovanej otázky, a to, či islam patrí k Nemecku. "Úplne" alebo "skôr" s tým súhlasilo 23 percent respondentov, 72 percent túto tézu bývalého nemeckého prezidenta Christiana Wulffa odmieta. Ani medzi najmladšími respondentmi (18-24 rokov) alebo občanmi nad 45 rokov nemá veľkú podporu; tá dosahuje 38, resp. 16-17 percent.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona