Väčšina Nemcov podporuje manželstvá homosexuálov, ich diskriminácia pretrváva

NETKY.SK • 12 Január 2017, 17:34 • 2 min
Väčšina Nemcov podporuje manželstvá homosexuálov, ich diskriminácia pretrváva

BERLÍN - Vládou objednaná štúdia ukázala širokú podporu občanov Nemecka pre homosexuálne manželstvá, ale takisto upozornila, že v spoločnosti ešte pretrváva diskriminácia homosexuálov aj bisexuálov.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov zverejnených dnes Spolkovým protidiskriminačným úradom 83 percent účastníkov prieskumu uviedlo, že ľuďom rovnakého pohlavia by mali povoliť uzatvárať manželstvá.

"Podpora rovnosti v otázke manželstva nikdy nebola vyššia. To ukazuje, že spoločnosť výrazne predbehla politiku," vyhlásila v Berlíne šéfka úradu Christine Lüdersová.

V súčasnosti dvojice osôb rovnakého pohlavia nemôžu v Nemecku uzatvárať manželstvá, ale môžu nadobudnúť väčšinu práv zaručených zosobášeným dvojiciam tak, že vstúpia do tzv. registrovaného partnerstva.

Kým väčšina opýtaných to pokladá za diskriminačné, telefonický prieskum takisto odhalil homofóbne postoje v nemeckej spoločnosti.

Okolo 38 percent respondentov uviedlo, že sa cítili nepríjemne, keď videli dvoch mužov prejavovať si jeden druhému náklonnosť na verejnosti, pričom 12 percent opýtaných vyhlásilo, že byť homosexuál je "neprirodzené". Okrem toho 40 percent opýtaných povedalo, že by im nebolo príjemné, keby sa ich syn alebo dcéra otvorene prihlásili k homosexualite.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies