Väčšina Nemcov očakáva v nasledujúcich mesiacoch ďalšie teroristické útoky

NETKY.SK • 30 Júl 2016, 13:10 • 2 min
Väčšina Nemcov očakáva v nasledujúcich mesiacoch ďalšie teroristické útoky

BERLÍN - Väčšina Nemcov očakáva v nasledujúcich mesiacoch ďalšie teroristické útoky zo strany islamských extrémistov, svoje dennodenné aktivity však z dôvodu obáv pred terorizmom meniť nehodlajú. Vyplýva to zo záverov dnes zverejneného prieskumu, z ktorého citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Až 75 percent opýtaných považuje pravdepodobnosť útoku za možnú. Iba 14 percent sa však v uplynulých troch mesiacoch pre strach z terorizmu zámerne vyhýbalo cestovaniu v mestskej hromadnej doprave alebo vlakom. Z prieskumu inštitútu YouGov ďalej vyplynulo, že zhruba polovica Nemcov využíva verejnú dopravu denne a tretina ňou necestuje.


Iba 14 percent opýtaných sa tak bojí terorizmu, že radšej ostane doma, než by išlo na koncert alebo festival. Viac než polovica Nemcov však nedovolí, aby im podobné obavy bránili v účasti na spoločenských podujatiach. Dvadsaťšesť percent uviedlo, že podobné akcie aj tak nanavštevuje. Po verejných priestranstvách sa plánuje i naďalej slobodne pohybovať 67 percent Nemcov.


Ľudí okolo seba si v dôsledku strachu z terorizmu všíma a uvedomuje 45 percent opýtaných.
Z ďalšieho prieskumu inštitútu YouGov vyplynulo, že 65 Nemcov by si prialo väčšiu prítomnosť a nasadenie polície.
Prieskum pre agentúru DPA zrealizoval 27.-29. júla inštitút YouGov na vzorke 2061 respondentov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies