Väčšina Nemcov neverí v spoločné európske riešenie migračnej krízy

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 21:49 • 2 min
Väčšina Nemcov neverí v spoločné európske riešenie migračnej krízy

BERLÍN - Väčšina nemeckej populácie neverí, že sa členským krajinám Európskej únie podarí spoločne vyriešiť migračnú krízu. Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky pre spravodajskú televíziu N24.

slovakia

left justify in out

Podľa nich sa iba 18 percent oslovených Nemcov domnieva, že členské krajiny budú postupovať spoločne v súlade s predstavami nemeckej kancelárky Angely Merkelovej o vyriešení spomínanej krízy. Naopak, 79 percent respondentov predpokladá, že členské štáty EÚ sa aj naďalej budú usilovať zmierniť prílev utečencov opatreniami na národnej úrovni.

 

Na otázku, ako by Nemecko malo postupovať v prípade neúspechu Merkelovej na summite v Bruseli, 56 percent nemeckých občanov odpovedalo, že by Berlín mal znížiť príspevok do spoločnej pokladne Únie. Viac ako polovica oslovených (51 percent) by však považovala za adekvátny krok aj to, ak by Nemecko stanovilo kontingenty utečencov vo vlastnej réžii. Deväť percent respondentov však odmieta prijatie ďalších utečencov, ak sa nezrodí spoločné riešenie na úrovni EÚ.

 

Vzhľadom na absenciu spoločného riešenia 48 percent respondentov súhlasí s úsilím o výraznejšie zabezpečenie hraníc Nemecka.

 

Prieskum pre N24 realizoval 2. marca špecializovaný inštitút Emnid na vzorke 1000 respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona