Väčšina Maďarov si želá pragmatický vzťah s Ruskom

NETKY.SK • 1 Február 2017, 13:04 • 2 min
Väčšina Maďarov si želá pragmatický vzťah s Ruskom

BUDAPEŠŤ - Z trojice svetových politických vodcov - amerického prezidenta Donalda Trumpa, ruského prezidenta Vladimira Putina a nemeckej kancelárky Angely Merkelovej - majú Maďari najpozitívnejší názor na Putina.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu maďarského inštitútu Századvég, ktorý na vzorke 1000 ľudí vykonali pri príležitosti nedávneho nástupu Trumpa do úradu a štvrtkovej Putinovej návštevy v Budapešti.

 

Až 75 percent opýtaných uviedlo, že si želá pragmatický a vzájomne prospešný vzťah Maďarska s Ruskom. Priateľský vzťah s touto veľmocou by preferovalo 18 percent Maďarov. Iba päť percent vyhlásilo, že Maďarsko by nemalo vôbec rokovať s Putinom.

 

Na trojicu uvedených lídrov majú Maďari diametrálne rozdielny názor, pričom najmenej populárna z nich je nemecká kancelárka. Putina vníma pozitívne 35 percent respondentov, 44 percent ho označilo za nepopulárneho. Na Trumpa má dobrý názor 27 percent Maďarov, 38 percent ho odmieta a 34 percent účastníkov prieskumu uviedlo, že zatiaľ si na nového amerického prezidenta nevytvorili názor.

 

V Maďarsku je Merkelová ďaleko najnesympatickejšia. Kancelárku vníma negatívne 64 percent opýtaných, obľubuje ju iba 26 percent respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies