Väčšina Maďarov chce zmenu vlády, Fidesz si však stále udržiava náskok

NETKY.SK • 23 August 2017, 15:21 • 2 min
Väčšina Maďarov chce zmenu vlády, Fidesz si však stále udržiava náskok

BUDAPEŠŤ - Osem mesiacov pred parlamentnými voľbami v Maďarsku by chcelo odchod vlády premiéra Viktora Orbána 43 percent voličov, pokračovanie jeho vládnutia by si želalo 32 percent. Vplýva to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu inštitútu Závecz Research, podľa ktorých si vládna strana Fidesz s 26-percentnou podporou stále zachováva výrazný náskok.

slovakia

left justify in out

Fidesz si v auguste polepšil preferencie o dve percentá. Výrazne tak vedie pred druhou najsilnejšou stranou - ultrapravicovým Jobbikom, ktorý by volilo 13 percent opýtaných. Podpora Jobbiku sa uplynulé tri mesiace nezmenila.

 

Maďarská socialistická strana (MSZP) za dva mesiace stratila tri percentá, v auguste dosiahla 10-percentné preferencie.

 

Oslabla aj Demokratická koalícia (DK) expremiéra Ferenca Gyurcsánya, dosiahla iba štyri percentná. Pod päťpercentnou hranicou potrebnou k vstupu do parlamentu zostala s tromi percentami aj ochranárska strana Politika môže byť iná (LMP), po jednom percente získali strany Együtt (Spolu), Liberálisok (Liberáli), Kétfarkú kutya (Dvojchvostý pes), Momentum a Párbeszéd (Dialóg).

 

Počet nerozhodných voličov klesol v auguste z júlových 38 na 36 percent.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies