Väčšina lyžiarskych zájazdov sa predá už začiatkom jesene. Viete, o ktoré lyžiarske stredisko je najväčší záujem?

NETKY.SK • 12 September 2018, 06:00 • 2 min
Väčšina lyžiarskych zájazdov sa predá už začiatkom jesene. Viete, o ktoré lyžiarske stredisko je najväčší záujem?

Doba letných dovoleniek pomaly, ale isto končí. Práve september a október sú podľa oslovených cestovných kancelárií najlepšími mesiacmi, kedy si zariadiť lyžiarsky zájazd, kvôli najširšej ponuke ubytovania s výhodnou cenou v predpredaji.

slovakia

left justify in out

Čo sa týka destinácií, na vrchole popularity sa u Slovákov drží Rakúsko. Potenciál k rastu má ale aj Slovinsko či Taliansko. Slovinci v posledných rokoch dosť investovali a ubytovanie aj služby sú na vysokej úrovni. Takisto samotné strediská dostali nové lanovky a ďalšie vybavenie. Alpské strediská v Taliansku alebo Rakúsku ponúkajú vynikajúce podmienky. 

 

Počas septembra je najvhodnejší čas na kúpu lyžiarskych zájazdov, pretože ubytovacie kapacity v zimných strediskách sú menšie, predávajú sa na viacerých trhoch naraz a klienti sa dopytujú čo najvýhodnejších umiestnení ich ubytovania.Práve hotely umiestnené priamo pri zjazdovkách sa vypredajú za pár týždňov po začatí predaja.

 

September a október sú z hľadiska predajov zimnej dovolenky najsilnejšie mesiace, pretože tí, ktorí kúpia zájazd do konca septembra, si budú vyberať z tej najširšej ponuky. Do talianskych, rakúskych alebo francúzskych stredísk chce behom pár zimných mesiacov vyraziť klientela z celej Európy. Ubytovacie kapacity sa ale v horských strediskách nenavyšujú tak rýchlo ako počty klientov. Ak uprednostňujete vybavovanie dovolenky bez cestoviek, pozrite si pár nasledujúcich rád ako to zvládnuť bez nich. 

 

Kam cestujú Slováci najčastejšie na dovolenku? Ak tipujete Chorvátsko, ste na omyle



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies