Väčšina Američanov si kontroluje smartfón najmenej raz za hodinu

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 07:36 • 2 min
Väčšina Američanov si kontroluje smartfón najmenej raz za hodinu

NEW YORK - Vyše polovica majiteľov smartfónov v Spojených štátoch si kontroluje mobil niekoľkokrát za hodinu.

slovakia

left justify in out

Väčšina Američanov má pri sebe smartfóny po celý deň, mnohí aj počas noci, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na výsledky prieskumu agentúry Gallup. Jedenásť percent opýtaných uviedlo, že smartfón si sleduje každých niekoľko minút; 41 percent to robí aj niekoľkokrát za hodinu. Ďalších 20 percent respondentov sa zaujíma o svoj "bystrý telefón" asi raz za hodinu a 28 percent menej ako raz za hodinu.

 

Podľa výsledkov prieskumu si najčastejšie kontrolujú smartfóny mladí Američania. Dvadsaťdva percent respondentov vo veku 18-29 rokov potvrdilo, že sleduje mobilný telefón každých pár minút. Američania vo veku 65 a viac rokov tak robia len v troch percentách prípadov.

 

Viac ako štyria z piatich majiteľov smartfónov (81 percent) sa priznali, že majú pri sebe toto zariadenie takmer po celý čas bdenia a 63 percent uznalo, že telefón je v ich blízkosti aj počas spánku.

 

Internetový prieskum agentúry Gallupe zahrnul odpovede od 15.747 dospelých Američanov, ktorí vlastnia smartfóny. Respondenti pritom pochádzali zo všetkých 50 štátov USA. Údaje prieskumu boli zozbierané od 17. apríla do 18. mája tohto roka a výsledky mali jednopercentnú štatistickú odchýlku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona