Väčšie práva pre homosexuálov nemajú v Smere podporu

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 16:32 • 2 min
Väčšie práva pre homosexuálov nemajú v Smere podporu

BRATISLAVA – Väčšie práva pre homosexuálov zrejme nenájdu dostatočnú podporu v Smere-SD.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes poslanec a predseda parlamentného výboru pre sociálne veci Ján Podmanický, práva pre homosexuálov pri dedení či informovaní o zdravotnom stave existujú aj v súčasnej legislatívnej úprave a preto ich nie je potrebné zakotviť špeciálnou právnou normou. „Takéto návrhy len zneisťujú našich voličov,“ povedal Podmanický.

 

V poslaneckom klube Smeru-SD sa takýto návrh podľa Podmanického neprerokovával. „Ide skôr o súkromnú iniciatívu niektorých poslancov,“ uviedol. Podľa neho je to umelá a okrajová téma. „Na Slovensku je obrovské množstvo dôležitejších problémov, ktoré je potrebné riešiť,“ dodal. 

 

Niektorí poslanci Smeru-SD presadzujú, aby homosexuálne páry mohli po úprave zákona po sebe dediť, alebo nahliadať do zdravotných záznamov. Nešlo by však o inštitút registrovaných partnerstiev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies