Václav Varaďa ukončil aktívnu hráčsku kariéru

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 12:54 • 2 min
Václav Varaďa ukončil aktívnu hráčsku kariéru

TŘINEC - Český hokejový útočník Václav Varaďa ukončil aktívnu hráčsku kariéru.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný krídelník absolvoval posledný súťažný duel v sobotu, keď za Třinec nastúpil v šiestom súboji semifinále extraligového play-off na ľade Zlína. Domáci v ňom zvíťazili 5:1 a vybojovali si postup do finále.

 

"Nasledujúcu sezónu začnem na pozícii trénera. S vedením klubu sme sa dohodli, že budem naďalej asistentom pri prvom tíme," cituje oficiálny web "oceliarov" dvojnásobného majstra sveta z rokov 2000 a 2005.

 

Václav Varaďa sa na trénerskú dráhu vybral v januári, dôvodom boli jeho zdravotné problémy. Za Třinec nastúpil ešte v spomenutom víkendovom súboji, no ani jeho štart nezabránil vypadnutiu klubu v play-off. V minulosti absolvoval v zámorskej NHL 537 duelov základnej časti z bilanciou 65 gólov, 129 asistencií a 433 trestných minút. Vo vyraďovacej časti o Stanleyho pohár pridal 87 štartov. Českým šampiónom sa stal s Třincom (2011) a uspel aj vo Švajčiarsku s Davosom (2007). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies