Václav Mika má ďalšieho konkurenta v boji o post šéfa RTVS, je ním žena

NETKY.SK • 6 Máj 2017, 15:54 • 2 min
Václav Mika má ďalšieho konkurenta v boji o post šéfa RTVS, je ním žena

BRATISLAVA – Zuzana Ťapáková sa bude oficiálne uchádzať o post generálnej riaditeľky Slovenskej televízie a rozhlasu.

slovakia

left justify in out

Zuzana Ťapáková je pevne rozhodnutá zabojovať o túto pozíciu. Je v poradí treťou kandidátkou, ktorá sa chce o tento post uchádzať. Ťapáková má skúsenosti s pozíciou generálnej riaditeľky, keďže v minulosti zastávala tento post v televízii Markíza. Termín na predkladanie prihlášok v Národnej rade SR je do 10. mája.

 

"Verejnoprávna televízia bola vždy predmetom môjho záujmu, je to záležitosť, ktorá ma dlhodobo láka," povedala Ťapáková. Podľa jej vyhlásení, získanie postu by bolo pre ňu zavŕšením profesionálnej kariéry. "Určite by som rada prispela k budovaniu verejnoprávnej televízie ako významnej kultúrno-spoločenskej inštitúcie s ambíciou budovania rešpektu a vážnosti u diváka," ozrejmila Ťapáková.

 

Ťapáková prezradila zopár bodov, ktorými by v prípade získania postu vylepšila RTVS. Návrat k verejnoprávnosti, budovanie kultúrnej ustanovizne, podpora televíznych programov pre deti, seniorov, národnostné menšiny a zlepšenie obsahovej stránky programu.

 

Aj napriek tomu, že TV Markíza je svojim zameraním komerčná televízia, Ťapáková je presvedčená o tom, že vie rozlíšiť čo je obsahovo vhodné pre súkromné a čo pre verejnoprávne televízie. Kandidátka by zlepšila kvalitu spravodajstva, keďže je presvedčená o tom, že RTVS má rezervy v narábaní s faktami a ich overovaní, dramaturgii a komercializácii.

 

Koncesionársky poplatok by určite nezvyšovala, považuje ho za adekvátny pri poskytovaní dvoch televíznych kanálov. V prípade, že by pribudla ďalšia televízna stanica, Ťapáková pripustila zvýšenie koncesionárskych poplatkov. Spolitizovanú situáciu okolo televízie vníma ako nevýhodu pre budúceho riaditeľa. Ona sama nechce byť vnímaná ako kandidátka strany Smer-SD, keďže pôsobila ako externá poradkyňa Miroslava Lajčáka.  

 

"Neviem, ako by toto malo ovplyvniť moju kandidatúru, nikdy som do politiky nevstúpila. Vždy som sa tomu vyhýbala, aj keď som mala veľa ponúk, pretože sa chcem venovať profesii, ktorej rozumiem, viem ju robiť a baví ma," doplnila Ťapáková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona