Václav Klaus: Vykonanie policajnej akcie bolo prestrelené

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 06:22 • 2 min
Václav Klaus: Vykonanie policajnej akcie bolo prestrelené

PRAHA - Bývalý český prezident Václav Klaus označil vykonanie štvrtkového policajného zásahu Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) za "prestrelené".

slovakia

left justify in out

„Zásadne odmietam, aby sa veci, ktoré sa dajú riešiť za bieleho dňa a bez kukiel, riešili o polnoci a s kuklami. To je trochu hra a tá sa mi z princípu nepáči, bez toho aby som mal čo i len najmenšiu konkrétnu informáciu, o čo ide. Tí ľudia, ktorí boli zadržaní, nikto z nich nebol na úteku, nikto z nich sa neskrýval pred svetom a ja nechápem, prečo okolo toho robiť taký teáter," povedal Klaus podľa serveru novinky.cz.

V súvislosti so štvrtkovou bezprecedentnou raziou príslušníkov ÚOOZ bolo doteraz obvinených päť ľudí, a to z trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa a ďalších trestných činov. Potvrdil to pre denník Právo vrchný štátny zástupca v Olomouci Ivo Ištván, mená obvinených však neprezradil. Súčasne potvrdil i zadržanie celkove ôsmich osôb.

Medzi vypočúvanými bola vo večerných hodinách podľa informácií Práva aj Jana Nagyová, šéfka kabinetu predsedu vlády ČR Petra Nečasa.

Zadržaný exposlanec Občianskej demokratickej strany (ODS) Petr Tluchoř čelí podľa informácií, ktoré pre české médiá poskytol jeho advokát Marek Nespala, podozreniu z trestných činov úplatkárstva, machinácie pri verejnej objednávke, legalizácie výnosov z trestnej činnosti a zneužitia právomocí verejného činiteľa.

Z rovnakých činov sú podľa denníka Právo podozriví aj takisto zadržaný bývalý poslanec ODS Ivan Fuksa a ich niekdajší stranícky kolega z parlamentu Marek Šnajdr, ktorý je v súčasnosti v zahraničí na pracovnej ceste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies