Václav Klaus odmietol prejsť detektorom kovov v austrálskom parlamente

NETKY.SK • 26 Júl 2011, 12:59 • 2 min
Václav Klaus odmietol prejsť detektorom kovov v austrálskom parlamente

Václav Klaus odmietol prejsť detektorom kovov v austrálskom parlamente

slovakia

left justify in out

img

Český prezident Václav Klaus ohromil dnes svojich austrálskych hostiteľov, keď odmietol prejsť cez bezpečnostnú kontrolu v budove parlamentu v Canberre.
      Klaus je v Austrálii na prednáškovom turné a v parlamente mal poskytnúť rozhovor austrálskej verejnoprávnej televízii ABC, ktorá má svoje canberrské štúdio práve v budove zákonodarného zboru.
      "Len čo uvidel bezpečnostné zariadenie, zastavil sa a povedal: 'Tade neprejdem'," uviedla producentka ABC Michelle Ainsworthová, ktorá na Klausa čakala, aby ho priviedla do štúdia.
      Producentka príslušníkovi ochranky vysvetlila, že sprevádza českého prezidenta, ktorý nechce prejsť cez detektor kovov. "Je mi jedno, kto to je, prejsť (detektorom) musí každý," citovala Ainsworthová strážnika.
      "Takže som povedala prezidentovi, že neexistujú výnimky. On odvetil: 'Ja cez to neprejdem. Odchádzam. Vraciam sa do hotela. Ak chcete so mnou urobiť rozhovor, môžete to urobiť tam'," dodala producentka. "Ani sa nerozlúčil. Jednoducho odišiel."
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies