Václav Klaus je opäť v nemocnici

NETKY.SK • 23 September 2021, 14:11 • 2 min
Václav Klaus je opäť v nemocnici

BRATISLAVA - Politik má v ostatnom období problémy s vysokým krvným tlakom. Podľa jeho hovorcu by nemal zostať v nemocnici dlho. Zatiaľ však nevie, kedy sa dostane domov.

slovakia

left justify in out

Bývalý český prezident Václav Klaus je opäť v nemocnici. Pre český portál iDNES.cz to potvrdil jeho hovorca Petr Macinka. Politik má problémy s vysokým krvným tlakom. Previezli ho preto do pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice. 

 

Prečítajte si tiež: Václav Klaus mal šialene vysoký tlak. Konečne ho prepustili z nemocnice

 

V nemocnici bol s tým istým aj minulý týždeň. "Ukázalo sa, že ten problém, s ktorým bol minulý týždeň v nemocnici, je potrebné doliečiť," povedal hovorca s tým, že hospitalizácia by nemala trvať dlho. Zatiaľ však nie je jasné, kedy pacienta prepustia. 

 

Klaus nemal v minulosti časté zdravotné problémy. V roku 2008 podstúpil operáciu kĺbu, v roku 2012 zase sivého zákalu. Tento rok vo februári mu diagnostikovali COVID-19. Otestovať sa dal po prednáške pre študentov vysokej školy a mal pozitívny výsledok. Liečil sa v domácom prostredí. 

 

img

 

V stredu prepustili z rovnakej nemocnice prezidenta ČR Miloš Zemana, ktorý bol hospitalizovaný od polovice septembra. Jeho hovorca uviedol, že nemá žiadne závažné problémy, ktoré by ohrozovali jeho život. Lekári však zistili, že prezident bol dehydrovaný a mierne vyčerpaný. Má dlhodobé problémy s nohami a lieči sa na cukrovku. Pre sťaženú chôdzu začal tento rok používať invalidný vozík




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies