Vášáryovej a Ftáčnikovi prispievajú na kampaň aj sympatizanti

NETKY.SK • 11 November 2010, 13:59 • 2 min
Vášáryovej a Ftáčnikovi prispievajú na kampaň aj sympatizanti

Vášáryovej a Ftáčnikovi prispievajú na kampaň aj sympatizanti

slovakia

left justify in out

Kandidátka stredopravých vládnych strán na primátora Bratislavy Magdaléna Vášáryová (SDKÚ-DS, SaS, KDH, Most-Híd, OKS) financuje kampaň z vlastných zdrojov, úveru a darov. Milan Ftáčnik, nezávislý s podporou opozičného Smeru-SD, cez účet združenia Áno pre Bratislavu.
      Volebná kampaň ku komunálnym voľbám, ktoré sa uskutočnia 27. novembra, sa začala dnes a skončí sa 24. novembra. Vášáryová a Ftáčnik sú považovaní za dvoch hlavných kandidátov na bratislavského primátora zo siedmich. Obaja sa v prvý oficiálny deň kampane stretávajú s voličmi v Bratislave. Hoci predstavujú rozdielne politické tábory, vo svojich programoch ponúkajú viac transparentnosti a hospodárnosti v nakladaní s majetkom mesta, otvorenú samosprávu smerom k občanom, podporu vzdelávania a starostlivosť o životné prostredie.
       Stav na volebnom účte stredopravej kandidátky k 10. novembru je vďaka príspevkom podporovateľov a sympatizantov približne 30.000 eur, Vášáryová si vzala úver 30.000 eur, informoval hovorca SDKÚ-DS Michal Lukáč. Tajomníčka Ftáčnikovho volebného štábu Edita Šušolová uviedla, že na jeho volebný účet k 8. novembru prispeli fyzické osoby 35.100 eurami, z volebných zbierok získal 4225 eur a na účet prispela 5000 eurami aj firma GasTrading. Ftáčnik financuje voľby z osobného peňažného vkladu a volebné náklady zároveň vykrýva zo zdrojov, ktoré získal od podporovateľov a sympatizantov.
      V októbri minul Ftáčnik na informačnú kampaň so 164 nosičmi reklamy 35.000 eur, na letáky 13.000 eur, výdavky na priamu komunikáciu s občanmi predstavujú zatiaľ 3000 eur, takže spolu tvoria 51.000 eur.
      V októbri minula Vášáryová na aktivity zahŕňajúce 193 nosičov vonkajšej reklamy, tlač a distribúciu tlačovín a letákov súvisiacich s osobnými stretnutiami s občanmi 45.150 eur.
      Ľavicový kandidát Ftáčnik je starostom bratislavskej mestskej časti Petržalka, mestským a krajským poslancom a exministrom školstva. Stredopravá kandidátka Vášáryová je parlamentnou a krajskou poslankyňou, dlhé roky pracovala v diplomacii na rôznych postoch a je známou herečkou.
      Ďalšími kandidátmi na bratislavského primátora sú mestský poslanec Ján Budaj (Zmena zdola, DÚS, DS), Marek Blaha (SZ, SDĽ), Alojz Hlina (nezávislý), Stanislav Pánis (Slovenská národná jednota) a Jozef Bonko (nezávislý).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies