V ŽP Šport Podbrezovej ja naďalej hlavným cieľom záchrana v lige

NETKY.SK • 21 September 2016, 17:06 • 2 min
V ŽP Šport Podbrezovej ja naďalej hlavným cieľom záchrana v lige

BRATISLAVA - Futbalisti ŽP Šport Podbrezová sú najväčším pozitívnym prekvapením doterajšieho priebehu tejto sezóny najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Po dosiaľ odohraných deviatich kolách a vydarených vystúpeniach figurujú "železiari" s bilanciou 5-4-0 a so ziskom 19 bodov na druhom mieste tabuľky Fortuna ligy 2016/2017 - s trojbodovým odstupom na lídra MŠK Žilina a dvojbodovým náskokom na tretí a štvrtý tím klasifikácie MFK Ružomberok, resp. Spartak Myjava.


Spomenutá deväťzápasová tohtosezónna šnúra bez prehry naznačuje, že v Podbrezovej by mohli mať zverenci trénera Mareka Fabuľu najmä vzhľadom na doterajšie účinkovanie vyššie ambície ako deklarovali na júlovej tlačovej konferencii pred začiatkom ročníka 2016/2017 - obhájiť umiestnenie z uplynulej sezóny (8. miesto) a vyhnúť sa priamym záchranárskym prácam.

 

"Samozrejme, že nás všetkých teší postavenie v tabuľke. Predurčuje nás myslieť aj na vyššie méty," uviedol v rozhovore na klubovom webe pravý obranca ŽP Šport Matúš Turňa. Skúsený 30-ročný zadák pochádzajúci z Brezna (nar. 11. mája 1986), ktorý v základnej zostave "železiarov" odohral všetkých deväť doterajších stretnutí bez striedania a na konte má plný počet minút, však zostáva pri zemi.

 

"My sa sústreďujeme predovšetkým na náš cieľ, ktorý sme si určili na začiatku súťaže, a to je zachrániť sa v lige. Je super, že máme toľko bodov, ale sezóna je ešte dlhá a nepremýšľame ešte o umiestnení v konečnej tabuľke, či pohárových miestenkách. Naďalej chceme hrať poctivý futbal, ktorý nás zdobil doteraz a ísť si za cieľom, čo sme si dali na začiatku sezóny," uviedol M. Turňa, ktorý v doterajšej seniorskej kariére hral aj za Duklu Banská Bystrica a DAC Dunajská Streda.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies