V Zoologickej záhrade v Bojniciach sa narodila vzácna minikengura

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 16:51 • 2 min
V Zoologickej záhrade v Bojniciach sa narodila vzácna minikengura

BOJNICE - Rezortná organizácia Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR – Zoologická záhrada v Bojniciach má nový prírastok. Je ním kengura parma, ktorá sa v najstaršej zoo na Slovensku narodila vôbec prvýkrát. Mláďaťu sa darí, prednedávnom sa osmelilo a vybralo sa na potulky výbehom mimo bezpečia maminho vaku.

slovakia

left justify in out

Kengura parma dosahuje iba 50 cm a váhu šesť kilogramov. Boli obdobia, keď podľa niektorých zoológov patrila medzi vyhynuté druhy. V súčasnosti obýva Nový Južný Wales v Austrálii, avšak stretnúť ju v prírode je vzácne. Kengury sa dožívajú šesť až osem rokov, v zoo to však môže byť aj 10 rokov. Patrí medzi vačkovce, ktoré majú odlišný vývin – gravidita trvá iba 30 dní a mláďa sa dlho vyvíja v matkinom vaku. Až po 30 týždňoch sa mláďa prvý raz osmelí a vylezie z vaku. Zdržuje sa v blízkosti matky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies