V Zoo v Naí Dillí zúri vtáčia chrípka, pre verejnosť ju zatvorili

NETKY.SK • 19 Október 2016, 14:34 • 2 min
V Zoo v Naí Dillí zúri vtáčia chrípka, pre verejnosť ju zatvorili

NAÍ DILLÍ - Zoologickú záhradu v indickej metropole Naí Dillí dočasne zatvorili z dôvodu vtáčej chrípky, ktorá údajne zapríčinila uhynutie viacerých vtákov. S odvolaním sa na vyhlásenie vedenia zoo a správy miestnych médií o tom dnes informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Deväť vtákov - pelikánov, bocianov a kačiek uhynulo minulý týždeň. Podľa výsledkov laboratórnej analýzy prinajmenšom dve zo zvierat podľahli vtáčej chrípke, uviedol hovorca zoo.

 

Zoologickú záhradu dočasne uzavreli pre verejnosť, aby tak zabránili ďalšiemu šíreniu vírusu. Do zariadenia, ktoré podlieha karanténe, majú momentálne prístup len pracovníci v ochrannom odeve. Zamestnancov zároveň očkujú proti vtáčej chrípke.

 

"Zoo ostane v rámci preventívneho opatrenia zatvorená približne po štyri nadchádzajúce dni. Keďže nechováme vtáky vo voliérach a náš personál s nimi nie je v priamom kontakte, riziko nákazy je nízke," dodal riaditeľ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies