V zoo v Dvoře Králové spálili 33 kilogramov rohov nosorožcov

NETKY.SK • 19 September 2017, 20:37 • 2 min
V zoo v Dvoře Králové spálili 33 kilogramov rohov nosorožcov

DVŮR KRÁLOVÉ - V zoologickej záhrade v českom Dvoře Králové spálili 33,5 kilogramov rohoviny z nosorožcov, ktorej cena sa na čiernom trhu pohybuje okolo 50-tisíc eur za kilogram.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia zoologickej záhrady tak urobili na protest proti kontroverznej dražbe rohov nosorožcov v Juhoafrickej republike. Pálenie rohov sa zároveň uskutočnilo tri dni pred medzinárodným dňom nosorožcov, ktorý je 22. septembra.

V Dvoře Králové žije dohromady 19 nosorožcov. Na akcii organizovanej predstaviteľmi zoo spálili rohy, ktoré zvieratám z bezpečnostných dôvodov odstránili alebo si ich samé zlomili. Niektoré pochádzali z uhynutých jedincov, od colníkov a v kope bolo aj niekoľko kusov slonoviny.

 

Akciou sa snažili poukázať na kritickú situáciu ich voľne žijúcej populácie. Vyvražďovanie nosorožcov podľa organizátorov priamo súvisí s obchodovaním s rohovinou, pričom jej legálny predaj na základe doterajších skúseností záujem o ňu ešte zvyšuje.

Dopyt po rohovine a slonovine je najvyšší v krajinách východnej Ázie, kde mnoho ľudí verí v ich liečivé účinky. V roku 2015 pre ňu pytliaci v Afrike zabili viac ako 1350 nosorožcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona