V ZOO si Svetový deň zvierat pripomenuli komentovaným kŕmením

NETKY.SK • 4 Október 2010, 07:34 • 2 min
V ZOO si Svetový deň zvierat pripomenuli komentovaným kŕmením

V ZOO si Svetový deň zvierat pripomenuli komentovaným kŕmením

slovakia

left justify in out

img

Niekoľko desiatok ľudí si dnes prišlo pozrieť do Zoologickej záhrady (ZOO) v Bratislave komentované kŕmenie zvierat. Návštevníci sa tak mohli zoznámiť s potravou pre medvede, kozy, žirafy, zebry, ale napríklad aj nosorožce. Okrem toho sa od pracovníkov zoo dozvedeli o týchto zvieratách množstvo zaujímavostí.
"Robíme to v rámci Svetového dňa zvierat (4.10.), aby sme si pripomenuli ochranu zvierat, tiež si o nich niečo povieme a návštevníci majú možnosť určité zvieratká aj nakŕmiť potravou, ktorú sme my pre nich pripravili," priblížila pre TASR odborná publicistka bratislavskej ZOO Mira Sojáková. K dispozícii sú tiež infostánky, aktivity, hry pre deti a ukážky canisterapie.
Podľa Sojákovej ZOO oslavuje svetový deň zvierat každoročne. Komentovaných kŕmení sa mohli milovníci zvierat zúčastniť počas celej sezóny, dnes ide o jej zavŕšenie. "Už teraz ich robiť nebudeme, začneme zase až v máji," vysvetlila.
Pri príležitosti nadchádzajúceho Svetového dňa zvierat mali dnes v pláne vyjsť do bratislavských ulíc aj dobrovoľníci Slobody zvierat. "Okrem verejnej zbierky na pomoc zvieratám, ktorú vďaka láskavej pomoci dobrovoľníkov organizujeme v uliciach slovenských miest, pripravujeme aj aktivity pre verejnosť," ozrejmila za organizáciu v piatok (1.10.) Silvia Canová.
Na Hviezdoslavovom námestí, ako aj v útulku Slobody zvierat na Poliankach môžu záujemcovia získať informácie o aktuálnych kampaniach, ochutnať vegetariánske špeciality. Sloboda zvierat sa v súčasnosti venuje témam ako zastavenie diaľkových transportov živých zvierat, podpore a osvete kupovania neklietkových slepačích vajec a adopcie zvierat z útulkov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies