V ZOO sa narodilo mláďa ohrozeného druhu nosorožca, dostalo meno Kyjev

NETKY.SK • 17 Marec 2022, 06:00 • 2 min
V ZOO sa narodilo mláďa ohrozeného druhu nosorožca, dostalo meno Kyjev

PRAHA – V českej zoologickej záhrade sa narodilo mláďa ohrozeného nosorožca ostronosého. Dostalo meno Kyjev ako pripomienku ukrajinského odporu proti ruskej invázii. TASR správu prevzala od agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Kyjev sa narodil 4. marca v ZOO Dvůr Králové. Hoci sa v tejto zoologickej záhrade sa nachádza najviac nosorožcov ostronosých východných, narodenie mláďaťa je aj pre nich výnimočnou udalosťou.

 

 

„Toto meno je ďalším vyjadrením našej podpory pre ukrajinských hrdinov,“ uviedol riaditeľ ZOO Přemysl Rabas. Dodal, že mláďa aktuálne váži približne 50 kilogramov. V dôsledku pytliačenia sa počet voľne žijúcich nosorožcov ostronosých východných znížil na 800. V ZOO Dvůr Králové sa ich momentálne nachádza 14, no od roku 1971, keď táto zoologická záhrada dostala prvého jedinca, sa ich tam narodilo 47. Väčšina z nich skončila v rôznych zoologických záhradách po celom svete, no deviatich jedincov sa podarilo vrátiť do voľnej prírody v Rwande a Tanzánii.

 

Možno vás zaujme: Rusko zablokovalo prístup k portálu spravodajskej stanice BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona