V zoo pribudne botanický náučný chodník

NETKY.SK • 19 November 2010, 08:26 • 2 min
V zoo pribudne botanický náučný chodník

V zoo pribudne botanický náučný chodník

slovakia

left justify in out

img

Zoo Pro - Enviro je názov projektu, ktorý v rámci programu cezhraničnej spolupráce organizujú spoločne zoologické záhrady v Košiciach a maďarskom Miškovci. Ako pre TASR uviedol riaditeľ ZOO v Košiciach Erich Kočner, pre všetky zainteresované strany sa dnes v Košiciach uskutočnila úvodná konferencia k tomuto projektu.
„Na projekt je schválených 299.677 eur. Partnermi sú ZOO Košice a mesto Miškovec. Pre našu zoologickú záhradu je z uvedenej sumy vyčlenených 149.907 eur. Projekt je financovaný z európskych zdrojov, štátneho rozpočtu a päť percent sú vlastné zdroje,“ povedal Kočner. Pridruženými partnermi projektu sú mesto Košice a ZOO Miškovec.
V rámci projektu sa v košickej zoologickej záhrade vybuduje botanický náučný chodník, ktorý oboznámi návštevníkov so zaujímavosťami pôvodnej karpatskej flóry v 280-hektárovom areáli zoo. „Vznikne 15 zastávok s informačnými panelmi. Máme tu zachovaný bukovo-hrabový porast, na ktorý sa viaže výskyt konkrétnych rastlín, z ktorých mnohé sú chránené. Súvisí s tým aj konkrétny výskyt mnohých zaujímavých druhov hmyzu,“ doplnil Kočner. Podčiarkol, že celý projekt by mal symbolizovať skutočnosť, že areál zoo funguje ako ucelený symbiotický živý organizmus.
Riaditeľ zoo pripustil, že neočakáva od projektu extrémne zvýšenie návštevnosti. „Očakávam skôr zlepšenie pohody a zvýšenie komfortu pre návštevníkov. Chceme vybudovať oddychové zóny s dôrazom na prezentáciu botanických zvláštností. Mali by určite pribudnúť lavičky či fontánky,“ spresnil Kočner.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies