Slovenský hokejista Tomas v Znojme skončil, stal sa nadbytočným

NETKY.SK • 5 Január 2017, 15:28 • 2 min
Slovenský hokejista Tomas v Znojme skončil, stal sa nadbytočným

ZNOJMO - Slovenský hokejový útočník Roman Tomas už nie je hráčom klubu Orli Znojmo. Vedenie českého účastníka medzinárodnej súťaže EBEL ukončilo spoluprácu s 36-ročným krídelníkom po tom, čo sa po zranení vrátil ďalší zahraničný útočník Teddy Da Costa. Znojemský klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

slovakia

left justify in out

Na súpiske Orli Znojmo tak zostávajú dvaja Slováci. Okrem obrancu Mareka Bira aj znojemská stálica Peter Pucher. Roman Tomas svojím odchodom uvoľnil miesto francúzskemu reprezentantovi Da Costovi.

 

"Teddyho zranenie je už v poriadku a môže sa vrátiť do zostavy. Z tohto dôvodu muselo vedenie klubu riešiť odchod jedného cudzinca. Rozhodli sme sa rozviazať spoluprácu s Romanom Tomasom," uviedol na klubovom webe športový manažér Orli Znojmo Rostislav Dočekal. "Vedenie klubu i realizačný tím ďakujú Romanovi za vzornú reprezentáciu klubu a zároveň mu prajú veľa úspechov v jeho ďalšej hokejovej kariére," dodal Dočekal.

 

Roman Tomas prišiel do znojemského klubu pred sezónou 2014/2015. Predtým zažil v dresoch Popradu a Žiliny bodovo i strelecky úspešné sezóny v najvyššej slovenskej súťaži. Počas prvých dvoch sezón sa mu darilo aj v Znojme.

 

V sezóne 2014/2015 strelil v 57 zápasoch 25 gólov a celkovo nazbieral 42 bodov. V minulej sezóne odohral 72 stretnutí, v ktorých strelil 34 gólov a získal celovo 68 kanadských bodov. Aktuálny ročník už pre slovenského útočníka taký úspešný nebol. Po 19-tich zápasoch má na konte iba päť bodov za dva góly a tri asistencie. Jeho účinkovanie v tejto sezóne poznačilo aj zranenie, pre ktoré dva mesiace nehral.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies