Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
8. aug. 2020Oskár
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
04.07.2016 09:00 Gurmán
V znamení zeleniny
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
04.07.2016 09:00 Gurmán

V znamení zeleniny



BRATISLAVA - Zelenina, je podobne ako ovocie, jedna z hlavných a najdôležitejších zdrojov živín v ľudskej potrave. Zelenina by mala tvoriť súčasť každodenného jedálnička. A ak ju nemáte radi surovú, vyskúšajte aspoň jedlá z nej pripravené.


Na dnes sme pre Vás pripravili:

Cuketové placky

 

Cuketa je univerzálna zelenina, z ktorej sa dá pripraviť nespočetné množstvo pokrmov, okrem toho je aj cenovo dostupná.

 

Suroviny pre 4 osoby:

2 mladé cukety, 1 vajce, 2 PL strúhanky, 1 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, majorán,

 

Príprava receptu:

Cuketu postrúhame na drobnom strúhadle, vytlačíme prebytočnú šťavu, pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Lyžicou dávame na panvicu malé kôpky, roztiahneme a z oboch strán opražíme na oleji.

Čas prípravy: 60 minút

 

UTOROK 5.7.2016

Karfiolové fašírky

 

Veľké množstvo zdravotných benefitov nám ponúka karfiol. Preto si pripravte tieto skvelí fašírky.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 karfiol, 2 vajíčka, soľ, korenie, strúhanka, krupica

 

Príprava receptu:

Karfiol uvaríme v slanej vode, zlejeme, necháme odtiecť a roztlačíme. Pridáme vajíčka, soľ, mleté korenie a krupice toľko, aby sa dali formovať fašírky. Tie obaľujeme v strúhanke a vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji. Podávame so zemiakmi, zeleninovým šalátom, prípadne s tatárskou omáčkou.

Čas prípravy: 45 minút

 

STREDA 6.7.2016

Zeleninové lečo

 

Ak chcete lečo pre chlapov, pridajte jednoducho klobásu a je to.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 väčšiu cibuľu, olej, 5 paradajok, 10-12 paprík, 1 väčšiu klobásu, 5-6 vajec, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava receptu:

Paradajky, papriky a cibuľu očistíme a nakrájame. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a spolu opražíme. Potom pridáme nakrájanú papriku a paradajky, soľ a trošku mletého korenia. Spolu udusíme, nakoniec pridáme vajíčka a miešame do zhustnutia. Podávame s chlebom.

Čas prípravy: 45 minút

 

ŠTVRTOK 7.7.2016

Patizónové krokety

 

Patizón môžeme dusiť, zapekať, vyprážať, pripraviť z neho polievky, plniť mäsom. Tak prečo nie krokety.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 patizón, 6 PL ovsených vločiek, 3 vajíčka, 1 PL polohrubej múky, soľ,

 

Príprava receptu:

Patizón očistíme, nastrúhame na hrubo, osolíme a necháme chvíľu odležať. Vytlačíme šťavu, pridáme ovsené vločky, žĺtky, múku soľ a sneh z bielkov. Premiešame. Lyžicou naberáme krokety a vyprážame na oleji. Podávame s varenými zemiakmi.

Čas prípravy: 60minút

 

PIATOK 8.7.2016

Zapekaná brokolica

 

Pri kúpe brokolice pozerajte na jej farbu. Tá tmavšia má vyšší obsah vitamínu C a betakaroténu.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg zemiakov uvarených v šupke, 2 brokolice, 4 vajcia, 200 g eidamu, 1 smotanu na varenie, cesnak soľ, mleté čierne korenie, 4 ČL solamylu,

 

Príprava receptu:

Uvarené zemiaky v šupke očistíme, pokrájame na kolieska a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Brokolicu rozoberieme na ružičky, sparíme a pokladáme na zemiaky. Vajíčka zmiešame so solamylom a smotanou, pridáme soľ, mleté korenie, prelisovaný cesnak a zalejeme pripravenú brokolicu. Posypeme nastrúhaným syrom a pečieme 25 minút pri 180°C.

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok