V Zlatých Moravciach starosti so zraneniami, pribudol Pribula

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 14:07 • 2 min
V Zlatých Moravciach starosti so zraneniami, pribudol Pribula

BRATISLAVA - Nový kormidelník corgoňligového futbalového klubu FC ViOn Zlaté Moravce Branislav Mráz má pred blížiacim štartom súťažného ročníka 2013/2014 starosti so zraneniami hráčov, v kádri nemá navyše ešte vyriešenú otázku hrotového útočníka.

slovakia

left justify in out

Do tréningového procesu ViOnu sa síce vrátil Martin Babic, ale dlhodobejšie probémy trápia Ľubomíra Bernátha, Lukáša Kováča a Martina Chrena. Návrat spomenutého tria na trávniky odhadol kouč v horizonte jedného mesiaca. V Zlatých Moravciach vyvstal problém aj so zadákom Marcelom Ondrášom, ktorý sa vrátil späť do MŠK Žilina. "Nedošlo k dohode medzi klubmi. Žilina by uvoľnila Marcela, ale iba na prestup. Pre FC ViOn takáto možnosť neprichádza do úvahy. Je to škoda, pretože je to defenzívny hráč do stredu alebo na kraj obrany. Pri momentálnom dlhodobejšom výpadku Chrena to bola dobrá alternatíva," citovala webová stránka nitra.sme.sk slová kormidelníka Branislava Mráza, ktorý ďalej pokračoval: "Odhliadnuc od spomenutých problémov so zraneniami, stále riešime aj situáciu v ofenzíve. Momentálne je jediným typickým útočníkom z dorastu vychádzajúci Lukáš Mihálik. Preto hľadáme variant na tento post." 

Pozitívnejšou správou pre klub od Žitavy je skutočnosť, že z Tatrana Prešov prichádza na ročné hosťovanie stredopoliar Martin Pribula, ktorý naposledy pôsobil v druholigovej Rimavskej Sobote. Po sobotňajšom prípravnom dueli so Zlínom (1:1) sa pohli veci správnym smerom aj v prípade dvoch futbalistov zo Slovana Bratislava, ktorí boli v Zlatých Moravciach na skúške. "Patrik Sabo a Róbert Vaniš sú mladí, perspektívni hráči do zálohy. Sabo je technický hráč do stredu poľa, Vaniš zasa do krídelných priestorov, silný v hre jeden na jedného," skonštatoval pre nitra.sme.sk Branislav Mráz. 

Onedlho 40-ročný tréner (nar. 13. júla 1973) pripomenul, že káder ešte nie je definitívne uzavretý. Sľubne sa údajne vyvíja situácia v súvislosti so srbským útočníkom Samirom Nurkovičom, ktorý sa už druhý týždeň pripravuje s mužstvom ViOnu. "V utorok máme ešte duel s Libercom, v ňom by sa malo objaviť niekoľko ďalších nových mien," uviedol, ale nešpecifikoval a nekonkretizoval lodivod Zlatých Moraviec. 

Jeho zverenci nastúpia v sobotu 13. júla v Košiciach proti domácemu MFK v rámci úvodného kola nového ročníka Corgoň ligy 2013/2014. Pre Branislava Mráza pôjde o ostrú premiéru na lavičke tímu z najvyššej slovenskej súťaže. "ViOn hral vždy behavý a kombinačný futbal, v tomto by sme chceli pokračovať. Moje predstavy sú také, že budeme hrať s jedným typickým útočníkom a dvoma krídelníkmi. Do Košíc nepôjdeme čakať na to, čo vymyslí súper. Naopak, chceme byť aktívni, s loptou aj bez nej, a snažiť sa hrať svoju hru," uzavrel B. Mráz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies