V Zlatých Moravciach sa bude zužovať káder

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 09:38 • 2 min
V Zlatých Moravciach sa bude zužovať káder

BRATISLAVA - V Zlatých Moravciach, ktoré budú v novej sezóne najvyššej slovenskej futbalovej súťaže vystupovať pod názvom FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble, prichádza k výrazným zmenám v hráčskom kádri. V 9. tíme uplynulej sezóny Fortuna ligy sa pred nastávajúcim ročníkom 2016/2017 vydali "slovenskou" cestou, v lete odišla viac ako polovica mužstva, prevažne zložená z balkánskych legionárov.

slovakia

left justify in out

Najnovšie je na skúške v FC ViOn trojica hráčov: obranca Milovan Kapor (naposledy hral za Podbrezovú), stredopoliar Tihomir Kostadinov (pôsobil v Banskej Bystrici) a Michal Ranko (účinkoval v Novom Meste nad Váhom). "Príchod Kostadinova by sa mal dotiahnuť v priebehu najbližších dní. V stredu hráme prípravný zápas s Pohroním, po ňom budeme zužovať káder a rozhodne sa o tom, kto zostane a kto nie," citoval portál nasanitra.sme.sk slová nového trénera Zlatých Moraviec Petra Gergelyho, ktorý ešte koncom mája nahradil na lavičke Libora Fašianga.

 

Mužstvo "červeno-modrých" opustila trojica "testovaných" hráčov čiernej pleti. V tíme sa rozlúčili aj s Fabiánom Slančíkom, ktorý hral na jar za FC ViOn. Novému kormidelníkovi robia vrásky na čele viaceré zranenia. "Boszorád má natrhnutý sval, ide o zranenie, ktoré si priniesol z Ružomberka. Doliečuje sa, pridať by sa k nám mal na budúci týždeň. Válovčan má tržnú ranu, Jakúbek problémy s kolenom," skonštatoval Peter Gergely.

 

Jeden zo spomenutého tria hráčov, odchovanec nitrianskeho futbalu, Martin Boszorád je zatiaľ v Zlatých Moravciach na skúške. "Mal som aj iné ponuky, ale nič konkrétne. Problém bol i v tom, že som zranený a zmluvu v Ružomberku som mal do konca júna. Museli sme ju zrušiť. Z ViOnu prišla konkrétna ponuka, mám to aj blízko domov. Navyše som si povedal, že si môžem zahrať najvyššiu súťaž," priblížil pozadie svojho príchodu do Zlatých Moraviec rodák z Hosťovej, ktorý hráva na pozícii pravého obrancu. Práve post bol problémom jeho účinkovania pod Čebraťom, tréneri ho stavali na opačnú stranu defenzívy. Dvadsaťšesťročný futbalista (nar. 13. novembra 1989) si želá, aby sa ViOn udržal v najvyššej slovenskej súťaži. "Chcel by som pomôcť mužstvu dobre sa umiestniť a nevypadnúť. Bude to náročné," dodal pre nasanitra.sme.sk Boszorád, ktorý sa zo súčasného kádra pozná osobne len s Karolom Karlíkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies