V zjazdovom lyžovaní Gantnerová doplatila na koleno, Saalová na chyby

NETKY.SK • 10 Február 2014, 13:53 • 2 min
V zjazdovom lyžovaní Gantnerová doplatila na koleno, Saalová na chyby

SOČI - Slovenky nedokončili kombinačný slalom na ZOH 2014.

slovakia

left justify in out

Slovenské reprezentantky v zjazdovom lyžovaní Jana Gantnerová a Kristína Saalová mali inú predstavu o výsledkoch svojho prvého vystúpenia na zimných olympijských hrách v Soči. Ani jedna z nich nedokončila superkombináciu, aj keď po úvodnom zjazde mali nádej na umiestnenie v najlepšej dvadsiatke. Kombinačný slalom sa im však stal osudným a obe vypadli. Saalová ako tridsiata žena po zjazde začínala druhú časť pretekov a skončila po prvom medzičase. Rovnako na prvý medzičas sa dostala po zjazde 27. Gantnerová, ale krátko po ňom už ani ona nepokračovala v jazde.

Skúsenejšia Gantnerová štartuje už na svojich tretích ZOH, vo výprave je jednou z najskúsenejších. Kombináciu nedokončila ani v Turíne 2006, vo Vancouveri 2010 sa v nej nepresadila. Tentoraz pomýšľala na umiestnenie v najlepšej dvadsiatke. Ak by prišla do cieľa, mohlo jej patriť. Gantnerová doplatila na zranenie kolena, s ktorým má problémy od októbra. V Soči ich začala pociťovať po zlom doskoku v tréningu zjazdu. "Trať bola zľadovatená a náročná. Od úvodu mi bolo jasné, že koleno to asi nevydrží. Vypadnutie je výsledkom viacerých problémov. Priľahla som vnútornú lyžu a potom to už nešlo," povedala pre agentúru SITA Jana Gantnerová. 

Na štart pondelkovej superkombinácie nastupovala so sebazaprením, lekár jej opichal koleno injekciami. Napriek tomu cítila veľké bolesti. "V týchto podmienkach bolo nutné byť v stopercentnom zdravotnom stave. Už v zjazde som bola rada, že som vôbec zišla do cieľa a prežila ho. Noha dostávala zabrať najmä v zákrutách. Chcela by som sa dať do poriadku a byť fit aspoň na slalom," tvrdí 24-ročná rodáčka z Kežmarku. 

Pre Kristínu Saalovú to boli prvé olympijské preteky v kariére. Dvadsaťdvaročná členka LK Šachtičky mala v kombinačnom slalome výhodnú pozíciu, nastupovala na jeho štart ako prvá. Na trati však dlho nevydržala a do cieľa neprišla. "Jazda bola plná chýb. Nevyšla mi, dostala som sa na vnútornú lyžu a už som sa viezla. Nezvládla som to," priznala sebakticky. Vzhľadom na kvalitu snehu jej nesadol už zjazd, v ktorom bola tridsiata. V stredisku Roza Chutor mala tréningové jazdy oveľa lepšie. Slalom sa išiel zasa na časti kopca, na ktorom ešte netrénovala žiadna žena okrem domácich Rusiek. Pretekárky nemali dostatok informácií o jeho stave, sklone či niektorých nástrahách. 

"Pred nami išlo dosť predjazdkýň, takže som si stihla tento kopec aspoň trocha prečítať. Pozícia na štarte bola výhodou, trať držala. Na kombinačný slalom to bolo dosť náročné, postavili ho skôr pre špecialistky," doplnila Kristína Saalová, ktorá chce na svahoch Červenej Poľany absolvovať ešte zjazd a super G. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona