V životopise sa vyvarujte gramatických chýb aj nevhodnej emailovej adresy

NETKY.SK • 16 Január 2013, 08:08 • 2 min
V životopise sa vyvarujte gramatických chýb aj nevhodnej emailovej adresy

V životopise sa vyvarujte gramatických chýb aj nevhodnej emailovej adresy - Radíme Životopis je prvým kontaktom medzi uchádzačom o prácu a potenciálnym zamestnávateľom. Môže rovnako zaujať, ako aj odradiť.

slovakia

left justify in out

imgŽivotopis je prvým kontaktom medzi uchádzačom o prácu a potenciálnym zamestnávateľom. Môže rovnako zaujať, ako aj odradiť. Pri jeho zostavovaní a písaní sa preto treba vyvarovať viacerým chybám, ktoré môžu zamestnávateľa odradiť, aby uchádzača vôbec pozval na pohovor.
      Vyvarovať sa treba v prvom rade gramatickým chybám. "Hrúbky či preklepy dokážu naozaj odradiť. A zvlášť pri pozíciách, od ktorých sa vyžaduje komunikácia či už s klientom alebo zákazníkom," radí spoločnosť Adecco.
      Pozor si treba dať aj pri emailovej adrese. Zlé svetlo na životopis môže vrhať kontakt typu cicuska123@ alebo sandokan05@. Podobné adresy naznačujú, že uchádzač nerozumie dôležitosti vlastnej prezentácie a dôveryhodnosti. Rovnaké pravidlo platí aj pri fotografií. Vyvarovať sa treba napríklad obrázkom dovolenky pri mori v bikinách.
      Nevhodné je v životopise podrobne rozoberať osobné a súkromné informácie a neoplatí sa uvádzať ani falošné alebo skreslené informácie o predchádzajúcich skúsenostiach. "Notoricky zavádzajúce sú uvádzané znalosti cudzích jazykov - ruštinu ovládame ešte zo základnej školy a čeština je nám vlastná z polročného pobytu na montáži. Nie je výnimkou, že často sľubní kandidáti o prácu stroskotajú práve na skreslených informáciách o úrovni znalosti jazyka už na pohovore najmä vtedy, ak sa hlásia na pozíciu, kde je táto znalosť podmienkou," upozorňuje Peter Slafkovský zo spoločnosti Adecco.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona