V Zimbabwe zahynula nemecká turistka: V národnom parku ju udupali slony

NETKY.SK • 28 September 2018, 08:45 • 2 min
V Zimbabwe zahynula nemecká turistka: V národnom parku ju udupali slony

HARARE - V národnom parku Mana Pools došlo k tragédii. Nemka tu prišla o život po tom, ako ju udupali slony

slovakia

left justify in out

Žena tesne pred útokom fotografovala slony spoločne s malou skupinkou nemeckých turistov, keď došlo k nesťastiu.

 

"Ženu udupali slony, urýchlene ju previezli do miestnej nemocnice, kde nanešťastie zraneniam v stredu podľahla," povedal hovorca zimbabwianskeho úradu pre správu národných parkov a ochranu prírody (Zimparks) a dodal, že nie je známe, z ktorej časti Nemecka 49-ročná turistka pochádzala. Totožnosť ženy taktiež úrady nezverejnili.

 

Príslušné orgány podľa hovorcu ešte musia určiť, čo slony k útoku vyprovokovalo. "Vždy žiadame ľudí, aby sa držali ďalej od divokých zvierat; mali by ostávať v bezpečnej vzdialenosti."

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Pripomenul tiež, že v Zimbabwe vlani zaútočili slony na ľudí dovedna 41-krát. Jednou z ich obetí bol aj turistický sprievodca, ktorého dospelý sloní samec pošliapal a doslova roztrhal na kusy, skôr než sa jeho kolegom podarilo prísť mu na pomoc.

 

Zimbabwe má druhú najpočetnejšiu sloniu populáciu na svete - podľa posledného sčítania tam v roku 2016 žilo okolo 82.304 slonov. Viac by sme ich našli len v susednej Botswana, kde predvlani narátali 130.451 slonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona