V Zimbabwe nemajú jedlo: Museli prepustiť až 2-tisíc väzňov!

NETKY.SK • 18 Február 2014, 06:58 • 2 min
V Zimbabwe nemajú jedlo: Museli prepustiť až 2-tisíc väzňov!

HARARE - Zimbabwiansky prezident Robert Mugabe udelil milosť 2000 väzňom v snahe znížiť preplnenosť väzníc krajiny, ktorá čelí nedostatku finančných zdrojov a potravín. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie vládne zdroje a médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa predstaviteľa väzenskej správy Zimbabwe Hugginsa Machingautu väčšinu prepustených tvoria ženy, delikventi mladší ako 18 rokov, osoby staršie ako 70 rokov a väzni trpiaci nevyliečiteľnými chorobami. Omilostenie sa však netýka páchateľov odsúdených za vraždu, znásilnenie či ozbrojenú lúpež.
      

Machingauta v januári zákonodarcom oznámil, že v zimbabwianskych väzniciach v priebehu uplynulého roka zomrelo od hladu približne 100 väzňov v dôsledku potravinovej krízy. 
      

Minister spravodlivosti Emmerson Mnangagwa však Machingautove tvrdenia poprel. Zimbabwe prevádzkuje celkovo 42 väzenských zariadení s 19.000 trestancami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies