V Žilinskom kraji sa obzerá desať investorov

NETKY.SK • 9 August 2017, 12:48 • 2 min
V Žilinskom kraji sa obzerá desať investorov

ŽILINA - V Žilinskom kraji eviduje Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) desať rozpracovaných projektov investorov, ktorí tu zvažujú začať či rozšíriť svoje podnikanie.

slovakia

left justify in out

V pripravovaných projektoch dominuje automobilový, IT a elektrotechnický priemysel, investori sú prevažne z krajín západnej Európy. „Potenciál týchto investícií je 318 miliónov eur, ktoré by pre náš kraj mohli priniesť až 5 710 nových pracovných miest. Žilinský kraj má výbornú polohu, sme prirodzeným dopravným uzlom, vďaka čomu ponúkame lepší prístup ako ostatné oblasti, a to nielen na Slovensku,“ povedal predseda Žilinského samosprávneho kraja Juraj Blanár.

Investori sa obzerajú najmä v priemyselných parkoch v Bytči, Krásne nad Kysucou, Gbeľanoch, Košťanoch nad Turcom, Kysuckom Novom Meste či Žiline. „Ak chceme pre našich obyvateľov zabezpečiť lepšiu životnú úroveň, musíme naďalej otvárať dvere novým investorom. Prinášajú rozvoj, modernizácie a predovšetkým prácu v regiónoch. Len v minulom roku agentúra SARIO u nás uzatvorila ďalšie dva investičné projekty. Ide o spoločnosti SCP Mondi v Ružomberku a Franke Kitchen v Strečne, ktoré chcú expandovať výrobu v tomto území. Predpokladáme, že prinesú investície 337 miliónov eur, s čím bude spojených približne 330 pracovných miest,“ dodal Blanár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona