FOTO V Žiline zbúrali schátranú bytovku, ktorú zdevastovali rómske rodiny

NETKY.SK • 25 Február 2016, 17:40 • 2 min
FOTO V Žiline zbúrali schátranú bytovku, ktorú zdevastovali rómske rodiny

ŽILINA – Žilinská radnica dnes dala zbúrať schátranú bytovku na Bratislavskej ulici, v ktorej nelegálne bývali rómske rodiny.

slovakia

left justify in out

„Neodkladne sme museli pristúpiť k zbúraniu bytového domu, pretože nájomníci, ktorí nemali s mestom Žilina uzatvorenú platnú nájomnú zmluvu, ho úplne zdevastovali. Keďže niektoré poschodia sa už prepadli, nemohli sme ďalej čakať, aby sa nestalo nejaké nešťastie,“ povedal žilinský primátor Igor Choma.


Mesto už v minulosti vysťahovalo z tohto domu štyri rodiny, ktoré v ňom bývali nelegálne. Pred demoláciou vysťahovali z bytovky ďalšie dve rodiny. Jedna rodina, ktorá nemala s mestom platnú nájomnú zmluvu, išla bývať k svojej hendikepovanej plnoletej dcére. Tej mesto medzičasom pridelilo byt na Bratislavskej ulici s odôvodnením, že nemôže za nezodpovedné správanie svojich rodičov a všetky záväzky voči mestu si riadne plní.

 

„Druhá osemčlenná rodina obývala najvyššie podlažie bytovky neoprávnene. Keďže otec rodiny nemal žiadne podlžnosti voči mestu, bol mu pridelený jednoizbový byt na Bratislavskej ulici. Časť rodiny odišla bývať do podnájmu mimo túto ulicu,“ dodal hovorca mesta Pavol Čorba.


Zbúranie bytového domu číslo 58 na Bratislavskej ulici avizovalo mesto už v máji 2014. „Vysťahovanie a demolácia sa v minulosti niekoľkokrát zmarili obštrukciami nelegálnych nájomcov,“ povedal Čorba. Podľa odborného posudku bytovka mala narušenú statiku a pre vysoké náklady na jej rekonštrukciu bolo ekonomickejším riešením jej zbúranie. „Aj laik sa musí čudovať, že ten dom držal pohromade. Ak tam chýbajú trámy, ktoré sú zásadným nosným prvkom, ak už chýbajú časti dreveného krovu a strecha drží len na nejaké dobré slovo, tak samozrejme museli sme urobiť opatrenia,“ povedal primátor Choma. Na Bratislavskej ulici v Žiline sú ďalšie dve podobné bytovky, ktoré sú v zlom stave.

 

 

Zdevastovaná bytovka ľahla popolom!

Zdevastovaná bytovka ľahla popolom!Pre narušenú statiku museli dnes na Bratislavskej ulici v Žiline zbúrať bytovku. Viac informácií sa dočítate v zajtrajšom vydaní denníka Plus JEDEN DEŇ.VIDEO: Pavol Konštiak

Posted by Plus JEDEN DEŇ on 25. február 2016




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies