V Žiline vznikne 200 až 400 nových pracovných miest

NETKY.SK • 13 November 2014, 10:06 • 2 min
V Žiline vznikne 200 až 400 nových pracovných miest

BRATISLAVA - Spoločnosť Sungwoo Hitech Slovakia, s. r. o. ktorá patrí medzi hlavných subdodávateľov firmy Kia Motors Slovakia, rozšíri v Žiline výrobu. Vzniknúť by tak malo 200 až 400 nových pracovných miest. Ministra hospodárstva SR Pavla Pavlisa o tom informovala spoločnosť počas jeho zahraničnej pracovnej cesty v Kórei na spoločnom stretnutí v Soule.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej uviedla hovorkyňa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Miriam Žiaková, s výstavbou ďalšej časti závodu začne firma v najbližších týždňoch a plánuje preinvestovať od 40 do 60 mil. eur. Novovytvorené pracovné miesta chce pritom z jednej pätiny obsadiť vysokoškolsky vzdelanými zamestnancami. "Spoločnosť plánuje požiadať aj o štátnu pomoc a od výšky poskytnutej štátnej pomoci bude závisieť definitívny rozsah investície," dodal Žiaková. 

 

V roku 2011 Vláda SR schválila investičnú pomoc pre Sungwoo Hitech Slovakia vo forme úľavy na dani z príjmov vo výške 3 mil. eur. Firma vtedy avizovala preinvestovať viac ako 13,8 mil. eur do rozšírenia závodu, vďaka čomu malo vzniknúť 110 pracovných miest. 

 

Spoločnosť Sungwoo Hitech Slovakia, s. r. o. vznikla v marci 2006. V súčasnosti patrí medzi hlavných subdodávateľov spoločnosti Kia Motors Slovakia. Firma patrí do európskej skupiny Sungwoo Hitech, ktorá ma sídlo v Ostrave a spolu s touto spoločnosťou tvorí samostatný výrobný celok, ktorý celú svoju produkciu zabezpečuje vlastnými výrobnými prostriedkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona