V Žiline vyhlásili mimoriadnu situáciu

NETKY.SK • 21 Október 2016, 13:53 • 2 min
V Žiline vyhlásili mimoriadnu situáciu

ŽILINA – Mesto Žilina dnes vyhlásilo mimoriadnu situáciu v súvislosti s riešením situácie ľudí z bytového domu na Bratislavskej ulici, ktorých museli v utorok (18. 10.) v noci evakuovať pre požiar a dočasne bývajú v telocvični Základnej školy na Hollého ulici. Po zasadnutí krízového štábu mesta Žilina o tom dnes informoval zástupca primátora Patrik Groma.

slovakia

left justify in out

Náklady podľa neho denne predstavujú zhruba 5000 eur a už presahujú možnosti mesta. "Dohodli sme sa na tom, že pripravíme variantné riešenia. V pondelok by sme mali mať hotové statické posudky aj vyjadrenie hygienikov. Na základe toho pripravíme alternatívy a zvolávame mimoriadne mestské zastupiteľstvo, ktoré rozhodne o tom, či sa tá bytovka bude sanovať alebo asanovať," povedal Groma.

 

Na zasadnutí krízového štábu sa na pôde žilinského mestského úradu zúčastnili aj pracovníci Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. "Vyjadrili sa, že sme ukážkové mesto, pretože sme situáciu zvládli bravúrne. Všetko je v súlade so zákonom. Odporučili nám nejaké veci, z ktorých už drvivú väčšinu máme etablovaných. Podujali sa na to, že budú zabezpečovať určitú logistiku. Ich zástupca bude chodiť pravidelne na krízový štáb a budú nám radiť, či všetko je tak, ako má byť," uviedol zástupca primátora Žiliny.

 

 

 

Doplnil, že splnomocnenec vlády navrhuje bytovku sanovať. "S tým, že si ju opravia sami nájomníci. Povedal, že nám poskytne pomocnú ruku. Mesto určite nebude bytovku opravovať. Ak by sme sa ju rozhodli sanovať, tak určite iba vtedy, ak by si ju nájomníci dokázali sami opraviť," uzavrel Groma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies