V Žiline vládne nespokojnosť, pristúpili k pokutám

NETKY.SK • 29 Október 2013, 13:48 • 2 min
V Žiline vládne nespokojnosť, pristúpili k pokutám

ILINA - V slovenskom corgoňligovom futbalovom klube MŠK Žilina, ktorému patrí po 15. kole v konkurencii tucta tímov až 10. miesto s pätnásťbodovým odstupom na lídra ŠK Slovan Bratislava, pristúpili ku sankciám.

slovakia

left justify in out

Pohár trpezlivosti pretiekol po víkendovej domácej prehre s Duklou Banská Bystrica (1:2). Z ostatných ôsmich corgoňligových duelov získali futbalisti spod Dubňa iba "chudobných" 5 bodov za jedno víťazstvo a dve remízy, k tomu bolo päť prehier (skóre 8:13).

"Áno, pristúpili sme k tomuto nepopulárnemu opatreniu a udelili sme pokuty. Nie je to len na základe výsledkov, ale na základe prístupu a výkonov v jednotlivých stretnutiach. Postih sa týka všetkých hráčov, ale je diferencovaný. Hráči, ktorí najviac zahazardovali s našou dôverou, budú mať znížený základný plat až o 50 percent. Ide o tých futbalistov, ktorí dostávali najviac príležitostí, to znamená os mužstva," citovala internetová stránka žilinského klubu slová trénera Adriána Guľu, ktorý ďalej skonštatoval: "Keďže sme však tím, pokuta sa týka každého člena nášho mužstva. Zodpovednosť nie je len o veku, ale aj o líderstve. Finančný trest sme vnímali ako najkrajnejšie riešenie, ale keďže žiadny impulz nebol pre nás prínosom, dostali sme sa až k tomuto rozhodnutiu." 

Tridsaťosemročný kouč MŠK priznal, že už bol v takejto trénerskej situácii, keď prichádzajú na rad nepríjemné rozhodnutia, ktoré oznámil hráčom. "Už viackrát som sa s tým stretol. Kormidelník musí robiť rozhodnutia, bez ohľadu na to, aké môžu byť tvrdé," uviedol A. Guľa, ktorý po letnom príchode z AS Trenčín do Žiliny a podpise kontraktu na päť rokov má plnú dôveru vedenia klubu. Podľa informácie na webe MŠK je po dobrých výkonoch v Európskej lige UEFA a na začiatku súťaže v Corgoň lige terajšia hra a výsledky mužstva ďaleko od očakávaní, aj keď prioritou tohto obdobia je vybudovať tím, ktorý by mal o dva roky opäť siahať na trofeje. 

"Pohár sa naplnil. Napriek tomu stále dôverujeme hráčom, lebo bez dôvery len veľmi ťažko vybudujete kvalitné pracovné prostredie, ktoré vás bude motivovať a prinášať vám radosť. Ale je tu aj ale... Ak urobíme rozhodnutia, nebudú proti hráčom, no v prospech klubu. Hráči potrebujú pochopiť, prečo prichádzajú tie rozhodnutia. To, že sme trpezliví a dôverujeme, neznamená, že sa v rovnakom zložení stretneme už o týždeň," pokračoval Adrián Guľa. Na otázku, o čom to svedčí, keď mužstvo nevníma vonkajšie ani vnútorné impulzy, aby sa v podmienkach, ktoré sú najlepšie na Slovensku, nedokázal reštartovať, doplnil: "My by sme tú zmenu možno chceli vidieť okamžite. Sme ostražití, vnímame hráčov viac a viac a vieme, že to možno nechcú pochopiť. A tí, ktorí nebudú chcieť pochopiť a akceptovať, akým spôsobom chceme ďalej pracovať, musia zmeniť pôsobisko. V krátkom období možno budem konkrétnejší. Stále však máme pred sebou päť stretnutí, v ktorých hráme o prinavrátenie dôvery - našej a snáď aj verejnosti." 

Progres a zlepšenie by mali nasledovať už v najbližšom ligovom dueli, v ktorom nastúpia hráči Žiliny v sobotu 2. novembra na ihrisku posledného tímu tabuľky FC Nitra. "Zápas s Banskou Bystricou si znova vyhodnotíme, ale s jasným cieľom - zdvihnúť hlavy a pokračovať v tvrdej tréningovej práci. Hráči sa nesmú báť, musia hrať s rizikom, dovoliť si v situáciách jeden proti jednému. Sami zacítia, že odvaha vedie k úspešnému výsledku," dodal tréner MŠK Adrián Guľa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies