V Žiline ubúdajú stánky s lístkami na MHD, pribudnú automaty

NETKY.SK • 12 Január 2014, 11:21 • 2 min
V Žiline ubúdajú stánky s lístkami na MHD, pribudnú automaty

ŽILINA - Žilinský mestský dopravný podnik pripomína, že okrem klasických lístkov môžu cestujúci využívať aj SMS lístky odoslaním prázdnej textovej správy na číslo 1155.

slovakia

left justify in out

V Žiline ubúdajú novinové stánky, ktoré ponúkajú lístky na MHD, dopravný podnik preto plánuje rozšíriť sieť automatov. „Vieme o výraznom poklese súkromných stánkov, v ktorých sa ponúkajú naše cestovné lístky. V roku 2014 plánujeme rozšíriť sieť predajných automatov,“ povedal riaditeľ Dopravného podniku mesta Žiliny Ján Barienčík, no zároveň dodal, že zabezpečiť automat na každej zastávke by bolo finančne i technicky veľmi náročné. „Automaty na cestovné lístky sú mimoriadne finančne náročné, podľa aktuálnej ponuky je cena jedného do 7 000 eur. Ku každému je zároveň potrebné vybudovať elektrickú prípojku alebo iný zdroj,“ dodal. Cestovný lístok do žilinských trolejbusov a autobusov je možné aktuálne kúpiť v 37 automatoch alebo viac ako 60 stánkoch. Lístky sa dajú kúpiť aj priamo u šoféra, avšak drahšie.

Žilinský mestský dopravný podnik pripomína, že okrem klasických lístkov je možné využívať aj elektronický lístok. SMS lístok je prestupný, stojí jedno euro a platí 60 minút. Cestujúci si ho môže kúpiť odoslaním prázdnej SMS správy na číslo 1155. V priebehu troch minút mu na mobil príde potvrdzujúca textová správa s kontrolným kódom a s presným časom, do kedy lístok platí. Do autobusu či trolejbusu musí cestujúci nastúpiť už s platným SMS lístkom. Pri kontrole je revízorovi povinný ukázať potvrdzujúcu SMS správu na svojom mobilnom telefóne a označiť osobu, pre ktorú je lístok určený. Revízori sú vybavení zariadením, ktoré umožňuje okamžite zistiť, ktoré cestovné lístky sú v danom čase platné. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona