V Žiline sa vykoľajil vlak, osobná doprava je prerušená

NETKY.SK • 21 December 2022, 11:33 • 2 min
V Žiline sa vykoľajil vlak, osobná doprava je prerušená

BRATISLAVA - V Žiline sa vykoľajil vlak. Osobná doprava v žilinskej vlakovej stanici je prerušená. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) s tým, že zabezpečujú náhradnú autobusovú dopravu.

slovakia

left justify in out

ZSSK spresnilo, že sa vykoľajil vlak cudzieho dopravcu. Podľa doterajších informácií má ísť o takzvaný pracovný vlak. V Žiline a okolí už hlási viacero vlakov meškanie. "Treba počítať s veľkými meškaniami, ktoré sa môžu natiahnuť do dvoch hodín," povedal pre TASR hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová pre TASR spresnila, že na stanici Žilina sa po 9.30 h vykoľajil 11. a 12. vozeň nákladného vlaku. Nikto sa nezranil. "Spôsobilo to obmedzenie dopravy v úseku Žilina – Púchov, čiže bratislavská spojka, a rovnako aj smer Čadca. Momentálne pracujeme na odstránení vykoľajenia," uviedla. Zo ZSSK i ŽSR potvrdili zabezpečenie náhradnej autobusovej dopravy i otáčanie vlakov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona