V Žiline opäť Momodou Ceesay, zatiaľ len na skúške

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 18:51 • 2 min
V Žiline opäť Momodou Ceesay, zatiaľ len na skúške

ŽILINA - Vedenie slovenského futbalového klubu MŠK Žilina už dávnejšie deklaruje, že sa chce na novú sezónu 2016/2017 posilniť na pozícii hrotového útočníka.

slovakia

left justify in out

Je celkom reálne, že sa pod Dubeň vráti hráč, ktorý už v minulosti pôsobil v žilinskom mužstve. "Máme nejaké možnosti, alternatívy, ale ešte nič nie je dohodnuté. Na skúšku prichádza Momodou Ceesay, s ktorým sme boli v kontakte. V Izraeli skončil, takže momentálne sa chceme pozrieť na to, ako je fyzicky pripravený a aká je jeho terajšia výkonnosť," vyjadril sa športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník pre klubový web na margo 27-ročného (nar. 24. decembra 1988) reprezentanta Gambie a ďalej na adresu afrického útočníka poznamenal: "Je to vyložene skúška, Momodou pozná žilinské prostredie. Ak bude zdravotne aj fyzicky v poriadku, má nespornú futbalovú kvalitu."


Rodák z Banjulu hral v seniorskej futbalovej kariére za belgické Westerlo (2008 - 2010), MŠK Žilina (2010 - 2012), kazašský tím FC Kajrat Almaty (2013 - 2015) a vlani v septembri odišiel do izraelského mužstva Maccabi Netanya. Až 195 cm vysoký Momodou Ceesay sa stal miláčikom fanúšikov Žiliny najmä počas pamätného účinkovania tohto slovenského klubu v Lige majstrov v sezóne 2010/2011.

 

Gambijský zakončovateľ sa postaral tromi presnými zásahmi v predkolách (raz trafil presne proti bulharskému Litexu Loveč a dvakrát proti Sparte Praha, pozn.) o postup žilinského tímu do skupinovej fázy tejto najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. V nej už MŠK pri svojej historickej účasti medzi kontinentálnou elitou nezískal v konkurencii favorizovaných klubov FC Chelsea, Olympique Marseille, Spartak Moskva ani bod.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies