V Žiline dnes otvorili denný stacionár a centrum pre seniorov

NETKY.SK • 8 August 2017, 13:32 • 2 min
V Žiline dnes otvorili denný stacionár a centrum pre seniorov

ŽILINA - Mesto Žilina dnes otvorilo Denný stacionár pre seniorov na Námestí J. Borodáča a Denné centrum pre seniorov v mestskej časti Trnové.

slovakia

left justify in out

Podľa primátora Žiliny Igora Chomu si vybudovanie denného stacionára vyžiadalo investíciu zhruba 25.000 eur. "Pre nás je to dôležité, pretože taký druh služby v meste stále chýbal. Som zvedavý aj na to, aký záujem o túto službu bude. Vybudované zariadenie je bezbariérové, sú tu štyri lôžka a niekoľko ďalších miest pre seniorov. V každom prípade je tu personál, ktorý bude na všetko pripravený," povedal Choma.

 

Vedúca odboru sociálneho a bytového Mestského úradu v Žiline Slavomíra Brezovská doplnila, že denný stacionár je určený pre osoby, odkázané na pomoc inej osoby a ich stupeň odkázanosti je najmenej III. podľa zákona o sociálnych službách. Stacionár bude sociálnu službu poskytovať počas pracovných dní od 7. do 16. hodiny. "Predpokladáme kapacitu desať miest. Klienti, ak budú mať záujem, budú mať trikrát denne stravu," uviedla Brezovská.

 

Denné centrum v Žiline-Trnovom je podľa Chomu odlišné v tom, že nebude poskytovať stravu. "Bude fungovať len ako stacionár. Náklady boli na úrovni 19.000 eur, budova je staršia a vyžadovala si viac úprav. I napriek tomu som rád, že v mestskej časti Trnové, ktorá je veľkou mestskou časťou, budeme môcť poskytovať takúto službu. A budeme ju chcieť časom poskytovať aj v ďalších častiach mesta. To však záleží od záujmu o tento druh služby," zdôraznil žilinský primátor.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies