V židovskej škole v Toulouse vyhlásili poplach kvôli pavúkovi: Na bezpečnostnej kamere vyzeral ako dron

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 12:11 • 2 min
V židovskej škole v Toulouse vyhlásili poplach kvôli pavúkovi: Na bezpečnostnej kamere vyzeral ako dron

PARÍŽ - Ochranka školy patriacej židovskej náboženskej obci vo francúzskom meste Toulouse vyhlásila v pondelok ráno poplach, keď na monitoroch z bezpečnostných kamier zaregistrovala nad areálom objekt podobajúci sa na bezpilotné lietadlo.

slovakia

left justify in out

Mimoriadnu situáciu ochranka ohlásila aj nadriadeným, ktorí vydali rozkaz dôkladne preskúmať záznamy zo všetkých bezpečnostných kamier. Pri ich analýze sa ukázalo, že domnelým dronom bol pavúk, ktorý sa ocitol v zornom poli jednej z kamier.

 

Ako spresnila webová stránka Ladepeche.fr, poplach v škole bol pochopiteľný, keďže práve v jej tesnej blízkosti sa 19. marca 2012 odohral útok islamistu Mohameda Meraha, ktorý tam zabil rabína a troch školákov. Navyše v poslednom čase ochranka nad areálom školy viackrát zaznamenala prelety dronov, ktoré od vlaňajšej jesene znepokojujú aj vládne inštitúcie, keďže bezpilotné lietadlá zaznamenali aj nad jadrovými elektrárňami či tzv. citlivými miestami vrátane Elyzejského paláca v Paríži, kde sídli prezident krajiny.

 

Nad školou Ohr Torah lietali drony 8. a 12. marca, pričom išlo o zariadenia so štyrmi nožičkami, takže sa vzdialene podobali aj na pavúka, ktorý ochranku pomýlil v pondelok.

 

V súvislosti s tromi islamistickými útokmi, ktoré sa začiatkom januára odohrali na rôznych miestach Paríža a na jeho predmestí Montrouge a vyžiadali si 17 obetí, vedenie krajiny uviedlo plán boja s protiteroristickými hrozbami, známy ako Vigipirate, na maximálnu úroveň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies