V zhorenom aute v Brazílii sa našlo telo: Ide pravde o gréckeho veľvyslanca

NETKY.SK • 30 December 2016, 09:49 • 2 min
V zhorenom aute v Brazílii sa našlo telo: Ide pravde o gréckeho veľvyslanca

RIO DE JANEIRO - Brazílska polícia má podozrenie, že zuhoľnatené telo, ktoré sa vo štvrtok našlo v zhorenom aute neďaleko Ria de Janeiro, by mohlo patriť gréckemu veľvyslancovi v Brazílii Kyriakosovi Amiridisovi.

slovakia

left justify in out

Amiridisa naposledy videli v pondelok v oblasti Baixada Fluminense ležiacej severne od Ria de Janeiro. Odvtedy bol nezvestný.

 

Amiridisova manželka nahlásila jeho nezvestnosť v stredu po tom, čo sa s ním nemohla skontaktovať.

 

Biele auto so štátnymi poznávacími značkami, ktoré sa zhodovali so značkami vozidla z požičovne používaného Amiridisom, sa našlo pod diaľničným nadjazdom v meste Nova Iguacu ležiacom približne 30 kilometrov severne od Ria de Janeiro, informoval server G1 s odvolaním sa na vyhlásenie polície.

 

Grécke veľvyslanectvo v Brazílii uviedlo, že jeho zamestnanci boli s Amiridisom v kontakte naposledy v pondelok. Nemenovaný zdroj na veľvyslanectve pre denník Folha de Sao Paulo povedal, že Amiridis mal byť do 9. januára na dovolenke.

 

Amiridis pracoval v oblasti diplomacie viac ako 30 rokov, počas ktorých pôsobil na misiách v Srbsku, Brazílii a Holandsku. Pôsobil aj v Stálom zastúpení Grécka pri EÚ a ako grécky veľvyslanec v Líbyi. Veľvyslancom v Brazílii bol od mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona