V Ženeve zatkli dvoch Sýrčanov, v aute im našli stopy výbušnín

NETKY.SK • 12 December 2015, 07:15 • 2 min
V Ženeve zatkli dvoch Sýrčanov, v aute im našli stopy výbušnín

ŽENEVA - V Ženeve dnes zadržali dvoch občanov Sýrie, v ktorých aute objavili stopy výbušnín. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na švajčiarske médiá.

slovakia

left justify in out

Bližšie informácie o okolnostiach zadržania ani o totožnosti Sýrčanov nie sú známe. Nie je ani jasné, či prípad súvisí s aktuálnym sprísnením bezpečnostných opatrení v Ženeve. Oficiálne miesta sa zatiaľ k správe nevyjadrili.
V tomto druhom najväčšom meste krajiny je tento týždeň polícia preventívne v stave zvýšenej pohotovosti v reakcii na správu, že v ženevskom regióne zrejme operuje bunka extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Upozornenie dostalo Švajčiarsko od úradov bližšie nešpecifikovanej krajiny.


Švajčiarska prezidentka Simonetta Sommarugová však v tejto súvislosti zdôraznila, že neexistujú indície o nijakom konkrétnom pláne teroristického útoku.


Švajčiarska verejnoprávna televízia RTS uviedla, že polícia pátra po štyroch osobách napojených na údajnú ženevskú bunku IS.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies