V Ženeve vydražili najväčší ružový diamant v tvare slzy za 28,5 milióna dolárov

NETKY.SK • 9 November 2022, 08:32 • 2 min
V Ženeve vydražili najväčší ružový diamant v tvare slzy za 28,5 milióna dolárov

ŽENEVA - Vzácny ružový diamant Fortune Pink sa vydražil v utorok v Ženeve za vyše 28,5 milióna dolárov. Kúpil ho súkromný zberateľ pochádzajúci z Ázie, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Vzácny 18,18-karátový drahokam je najväčším diamantom "noblesnej sviežej ružovej" farby v tvare slzy, aký bol kedy vydražený, uviedol aukčný dom Christie's. Dražba trvala približne štyri minúty a začala sa s vyvolávacou cenou 17 miliónov švajčiarskych frankov (17,1 milióna eur). Išlo o súboj medzi tromi telefónnymi dražiteľmi, pričom víťaz nakoniec drahokam získal, keď poslednú ponuku zvýšil o pol milióna švajčiarskych frankov. Diamant bol pred dražbou vystavovaný v Ženeve a neskôr v októbri aj v New Yorku, Šanghaji, na Taiwane a v Singapure. Aukcia v hoteli Hôtel des Bergues v Ženeve bola súčasťou týždňa prepychového predaja aukčného domu Christie's. Pred aukciou sa odhadovalo, že Fortune Pink sa predá za 25–35 miliónov dolárov. Za vôbec najvyššiu sumu bol vydražený ružový diamant v roku 2017, keď vydražili drahokam známy ako CTF Pink Star v Hongkongu za 71,2 milióna dolárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies