V Ženeve neplánovane pristálo etiópske unesené lietadlo!

NETKY.SK • 17 Február 2014, 07:30 • 2 min
V Ženeve neplánovane pristálo etiópske unesené lietadlo!

ŽENEVA - Lietadlo etiópskej leteckej spoločnosti Ethiopian Airlines dnes ráno uniesli a prinútili neplánovane pristáť v Ženeve. Únoscu následne zadržali a situácia je "pod kontrolou", oznámila letisková polícia.

slovakia

left justify in out

"Únosca zadržaný, situácia pod kontrolou, žiadne zranenia," uviedla polícia podľa agentúry Reuters v textovej správe zaslanej médiám. Letisko po incidente do odvolania uzavreli, uviedla agentúra DPA.
      

Spoločnosť Ethiopian Airlines predtým bez potvrdenia únosu uviedla, že lietadlo prilietajúce z Addis Abeby malo pristáť o 4.40 h v Ríme, avšak "bolo nútené" letieť do Ženevy. Aerolínie dodali, že všetci pasažieri a členovia posádky letu ET702 boli po pristátí v poriadku.
      
O druhej hodine ráno vyslalo lietadlo Boeing 767-300 nad Sudánom núdzový signál "7500", čo znamená, že bolo unesené. Tento signál však zvyknú niekedy omylom prepnúť piloti alebo sa spustí pre poruchu, uviedol portál airlinereporter.com.
      
Švajčiarsky denník Blick uviedol, že vzdušný priestor nad Ženevou bol uzavretý. Lety do švajčiarskeho mesta boli odklonené alebo zrušené.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies