V Zemnom lámali bencheri svetové rekordy.

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 16:53 • 2 min
V Zemnom lámali bencheri svetové rekordy.

ZEMNÉ - Uplynulý víkend sa niesol v obci Zemné v novozámockom okrese v znamení benchpressu. Domáci športový klub Bullstrongteam zorganizoval prvé spoločné majstrovstvá Slovenska a Maďarska v tlaku na lavičke pod hlavičkou svetovej federácie WPC.

slovakia

left justify in out

Organizátor poverený Slovenskou federáciou POWERLIFTING WPC SLOVAKIA rozdelil súťaž do dvoch dní. V sobotu 11. mája 2013 sa na súťažnom pódiu predstavili pretekári v kategóriách RAW (bez použitia superdresov). Spolu 138 pretekárov zo Slovenska, Maďarska, Srbska a Česka súťažilo do neskorého večera. Najlepším výkonom súťaže sa prezentoval maďarský reprezentant László Mészáros. Jeho výkon 302,5 kg (viď video č. 1)mu vyniesol nielen celkové prvenstvo v súťaži bez rozdielu hmotnosti, ale znamená zároveň aj nový svetový rekord.

V nedeľu 12. mája 2013 sa súťažilo v superdresoch. 65 pretekárov opäť predvádzalo skvelé výkony. Medzi najlepšími pretekármi vynikali tento krát ženy. Za zmienku stojí určite výkon ešte vekom juniorky, 23 ročnej pretekárky Júlii Kosturovej. Výkon 170 kg (viď video č. 2) jej môže závidieť nejeden muž.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies