V zemi sa ukrýva obrovský poklad: Vedci pod povrchom objavili kvadrilión ton diamantov!

NETKY.SK • 19 Júl 2018, 13:02 • 2 min
V zemi sa ukrýva obrovský poklad: Vedci pod povrchom objavili kvadrilión ton diamantov!

Naša Zem je v skutočnosti oveľa bohatšia, než sme si doteraz mysleli!

slovakia

left justify in out

Medzinárodný tím výskumníkov sa rozhodol zozbierať všetky seizmografické údaje, ktoré máme momentálne k dispozícii a ktoré boli zhromažďované celé desaťročia. Chceli ich určitým spôsobom zosumarizovať, aby tak odhalili, z čoho presne pozostáva zemské jadro. Pri tomto bádaní zistili prevratnú skutočnosť. 160 kilometrov pod povrchom sa ukrýva obrovské bohatstvo!

 

Na základe údajov o seizmologických vlnách sa zistilo, že existujú oblasti, kde sa nevysvetliteľne zrýchľujú. Tieto miesta sa nazývajú katonické korene. Sú najstaršou časťou tektonických platní. Siahajú až do 320-kilometrovej hĺbky Zeme.

 

Vedci sa týmto fenoménom zaoberali podrobnejšie a dospeli k záveru, že jediné, čo by ho vysvetľovalo je skutočnosť, že tieto katonické korene obsahujú jedno až dve percentá diamantov. V zemskej kôre je teda tisíckrát viac diamantov, ako sa doteraz predpokladalo. "Toto dokazuje, že diamant nie je taký exotický minerál a na geologickej úrovni je úplne bežný," vyjadril sa vedúci výskumu Ulrich Faul.

 

K tomuto pokladu sa však nemôžeme dostať, takže ostáva ukrytý v útrobách našej Zeme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies