V Zelenči pripravili Deň Jozefa Bednárika

NETKY.SK • 19 August 2014, 13:12 • 2 min
V Zelenči pripravili Deň Jozefa Bednárika

ZELENEČ - Nedeľa 24. augusta bude v Zelenči pri Trnave Dňom Jozefa Bednárika. Na zosnulého herca a režiséra si v rodnej obci zaspomínajú pri príležitosti prvého výročia jeho úmrtia.

slovakia

left justify in out

Spisovateľka Andrea Coddington predstaví o 15:30 v kultúrnom dome knihu s názvom Jozef Bednárik, o 17:00 vzdajú rodáci a hostia poctu známemu divadelníkovi v miestnom kostole a na cintoríne a o hodinu neskôr sa začne šansónový večer so Zitou Furkovou, Janou Lieskovskou, Stanom Králom, Mariánom Labudom ml., Mirom Nogom a ďalšími. Knihu o živote legendy slovenského divadla uvedie do života herečka Eva Matejková spoločne s ďalšími hosťami, medzi ktorými budú aj Bednárikova sestra Júlia Lukačovičová alebo herečka legendárneho zelenečského Z - divadla Štefánia Slobodová. 

 

Bednárik pochádzal zo Zelenča a k svojmu rodisku sa vždy hlásil a často sa tam vracal. Rodáci od jeho smrti každý mesiac organizujú šansónové večery, ktoré dramaturgicky pripravoval ešte Bednárik. Podľa jeho priateľa a blízkeho spolupracovníka z obdobia Z - divadla Ľubomíra Jedličku pracujú aj na ďalších projektoch, aby známy rodák nezostal zabudnutý. 

Prvá prezentácia knihy Jozef Bednárik sa uskutoční už 21. augusta v Bratislave. Bednárik, známy ako režisér legendárnych muzikálov, ako aj opery, činohry a televíznych inscenácií, zomrel 22. augusta 2013 vo veku 65 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies