V zdravotníctve možno žiadať od polovice mája o dotácie na výskum a vývoj

NETKY.SK • 15 Máj 2019, 14:52 • 2 min
V zdravotníctve možno žiadať od polovice mája o dotácie na výskum a vývoj

BRATISLAVA - Od 15. mája možno žiadať o dotácie na výskum a vývoj v zdravotníctve. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) na svojej stránke zverejnilo dve výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií v pôsobnosti MZ SR na rok 2019.

slovakia

left justify in out

Celkový rozpočet dotácií na tento rok je 1,1 mil. eur. Predpokladaný termín, do ktorého bude možné predložiť žiadosti o poskytnutie dotácie, je pre obe výzvy 15. júl tohto roku.

Vybranými témami žiadostí v prípade prvej výzvy sú inovatívne diagnostické a terapeutické postupy a produkty personalizovanej/ precíznej medicíny, lieky na inovatívnu liečbu a taktiež inovatívne biotechnológie v lekárskych vedách.

 

Štvrtou témou sú inovatívne prostriedky zdravotníckej techniky. Celkový rozpočet dotácie na rok 2019 je v tomto prípade 700 tisíc eur, pričom indikatívna výška dotácie na jeden projekt je 17 tisíc eur až 100 tisíc eur na jeden rok.

 

img


Druhá výzva je zameraná na výskum a vývoj v oblasti onkologických ochorení. Vybranými témami žiadostí sú nádory semenníkov a malígne lymfómy, ale aj karcinóm pankreasu a kolorektálny karcinóm.

 

Treťou témou je karcinóm prsníka, pľúc a prostaty. Celkový rozpočet dotácie na rok 2019 je v tomto prípade 400 tisíc eur, pričom indikatívna výška dotácie na jeden projekt je takisto 17 tisíc eur až 100 tisíc eur na jeden rok.

Maximálna dĺžka trvania projektov je v prípade oboch výziev tri roky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies