V zbierke šperkov objavili 25-karátový diamant

NETKY.SK • 25 November 2015, 14:04 • 2 min
V zbierke šperkov objavili 25-karátový diamant

BRATISLAVA- V zbierke šperkov po bývalej filipínskej prvej dáme Imelde Marcos objavili vzácny ružový diamant vážiaci 25 karátov.

slovakia

left justify in out

O nález sa postaral aukčný dom Christie's, ktorý filipínska vláda požiadala o ocenenie kolekcie pozostávajúcej zo 750 drahých predmetov. Podľa zástupcov Christie's, hodnota diamantu v tvare súdka by sa mohla vyšplhať na päť miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 4,7 milióna eur). Ako tiež uviedli, ružové diamanty sú mimoriadne vzácne, pričom za ostatných 250 rokov sa do dražby dostali len tri ružové diamanty s výraznou, živou farbou vážiace viac ako desať karátov.


Zbierku drahých predmetov zabavila filipínska vláda po zvrhnutí prezidenta Ferdinanda Marcosa v roku 1986. Šperky, obrazy a ďalšie predmety sa stali dôkazom zhýralosti rodiny štátnika, ktorý bol na čele krajiny od roku 1965. Spomínanú zbierku šperkov ocení aj konkurenčný aukčný dom Sotheby's. Následne sa filipínska vláda rozhodne, či dá kolekciu do dražby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies